Over ons en hoe het is begonnen.

De Jonge Taarten komt recht uit het hart van oprichtster Chantal de Jonge.

Met grote passie voor het bakkers vak is het begonnen. In het begin werd er iedere dag wat gebakken voor de buren en familie. Dit tot groot genoegen, en werd gezegd ga jij maar een opleiding volgen. Dit heb heeft ze gedaan en is begonnen op het Noorderpoort College te Groningen met brood en banket. Daarna door gegaan naar Allround banketbakker. Deze twee opleidingen heeft ze in 2012 afgerond.

Na de opleiding is ze eerst gaan werken bij de Jumbo. Deze Jumbo heeft een eigen bakkerij en daar werd ze het gezicht van het banket.
In 2013 is ze weer begonnen met een nieuwe opleiding patisserie op het Culinair Centrum te Beverwijk. 2014 heeft ze deze opleiding succesvol afgerond. Door deze opleiding is het eerste concept gekomen van ‘De Jonge Taarten’ en maakte we eerst alleen taarten op bestelling.

November 2017 heeft ze afscheid genomen van de Jumbo om een maand te reizen in Australië. Hier heeft Chantal enorm veel inspiratie opgedaan om ‘De Jonge Taarten’ een nieuw leven in te blazen.

Vanuit Chantal’s keuken zijn we begonnen met het maken Brownies. na veel testen om de juiste recepten te creëren hebben wij onze ultieme Brownie gemaakt namelijk de ‘Caramel Brownie! Deze brownie is de basis, lekker zacht en smeuïg van binnen waar je de caramel er echt tussen ziet.

Nu opzoek naar een markt om te verkopen en zo zijn we bij streekproductenmarkt gekomen in Leek.
November 2018 draaide we onze eerste streekmarkt met onze klassieke Caramel Brownie. verschillende koeken en cupcakes. Dit was een groot succes en zo zijn we in januari ook op de Ommelandermarkt in Groningen gekomen.