Dag 34: Snoep dag. (confiserie)

Vandaag staat in het teken van snoep. We gaan heel de dag met suiker spelen. Een hele leuke bezigheid.
De producten die we vandaag hebben gemaakt zijn: Fruitlollies, Marshmallows, nougat, Fudge en Chocolade nougat. Een hele waslijst maar enorm leuk om te doen. vandaag hebben we met zijn drieën gewerkt. Hierdoor konden we ook zoveel producten maken.

We zijn begonnen met het maken van de Fudge. Fudge maken wou ik altijd al een keer proberen. Het maken Van Fudge is op zich niet heel moeilijk kwam ik achter maar de temperatuur is wel heel erg belangrijk in dit proces. De slagroom, glucose en de suiker kook je tot 117 graden. Dan voeg je de boter toe en giet het mengsel op de marmeren. Je laat het mengsel terug koelen naar 45 graden dan begin je met het tableren van de fudge tot dat het verdikt, lichter in kleur en glans verdwijnt. Vervolgens stort je het op bak papier en strijk je het glad. Nu laat je het weer afkoelen en later kan het in blokjes snijden.

De nougat was voor mij ook een uitdaging dit is bij mij thuis namelijk mislukt. Maar wonder boven wonder ging het nu goed. Kwam waarschijnlijk door het betere recept van Tineke.IMAG2692

De suikerlollies zijn ook heel makkelijk te maken dit had ik zelf eerst ook niet verwacht. Je kookt je ingrediënten tot 143 graden en dan kan je het in vormen gieten of op platen zodat je ronde lolly’s hebt. Leg de stokjes wel van te voren klaar en vet alles goed zodat het allemaal wel lost en blijft vast plakken.

De marshmallows hebben we niet gemaakt deze heeft Tineke wel voor gedaan. Het recept dat we hebben gekregen ga ik zeker een keer uitproberen.


IMAG2699