Dag 35: Champagne dessert en Kroket

Deze week is niet echt een goede week. Heb namelijk een rugblessure opgelopen tijdens de korfbalwedstrijd op zondag. Hierdoor kan ik eigenlijk niet zoveel doen. Toch heb ik besloten wel te komen naar het CCB. Dit vooral voor wat afleiding en dat ik toch geen les mis. Het was voor mij een hele rustige maar heel pijnlijke dag maar heb het overleeft. Het is de dag voor hemelvaart. Ben dus morgen vrij en kan dan heel de dag uitrusten.

Vandaag zijn we begonnen met de uitleg van de Champagne dessert. In dit dessert komt een lopende vulling en champagne bavaroise. De bavaroise is dit keer op basis van custard. Voor de bodem hebben we biscuit roulée. Dit is een hele dunne biscuit met daarop een dun laagje jam/moes en dat super strak opgerold waardoor je een spiraal krijgt. Eenmaal opgerold in de vriezer en bevroren snijden. Enorm leuk als decoratie in je gebakje. De gebakjes zijn gemaakt in siliconen vormen op de bodem van de vorm hebben ze een klein biscuit gelegd. Daarop komt de champagne bavaroise.

IMG-20140528-WA0000

 

 

Als extra decoratie hebben we ook nog een tuille gemaakt. Tuille is een heel dun koekje die maar heel kort in de oven hoeft eenmaal uit de oven moet je dit direct in de vorm leggen die je wilt. Dit is leuke deco die op verschillende desserts en gebak kan gebruiken.

IMG-20140528-WA0003

IMG-20140528-WA0001

ook hebben we vandaag kaaskroketten gemaakt. Zelf heb ik dit nog nooit gemaakt. Dit komt omdat ik niet echt een kroket/ bitterbal eter ben. Het voordeel wel is dat als je het zelf maakt je je eigen smaak er aan kan geven zo dat je toch lekker vind. Vandaag hebben de kroket niet met paneermeel doorgehaald maar met Panko. Panko is een soort paneermeel dat in de Japanse keuken wordt gebruikt om gebakken of gefrituurde etenswaren van een knapperige korst te voorzien. Panko geeft een nog knapperige korst er om heen. Ik ga zeker thuis de kroketten nog een keer proberen te maken.