Dag 32: IJs, Wijn en Dessert met Robert Verweij Deze dag hebben we een masterclass van Robert Verweij. Robert is een jonge zeer enthousiaste kok. Hij is vooral bekent als TV- kok bij life & cooking. Naast het kok zijn heeft hij enorm veel verstand van wijn, ijs en kazen. Vandaag begon met uitleg over ijs. Roomijs, Slagroom en Vruchtenijs/sorbetijs. Hij gaf uitgebreid uitleg over alles en liet ons regelmatig ook wat proeven. Robert vertelt enorm leuk maar dwaalt ook vaak af omdat hij zo enthousiast is. Dat maakt het denk ook zo leuk en vloog de morgen ook zo voorbij. IMAG2536   Na de lunch gingen we over op de wijn, spijscombinaties. We kregen een formulier en moesten de verschillende wijnen en spijzen zowel apart als in combinatie een cijfer geven. Het was vooral heel interessant en leerzaam. We hebben zowel wijn met zoetigheid geproefd als wijn met kaascombinaties. Het ging vooral om het proeven zonder je eigen voorkeur en het niet lekker vinden en wel. Het ging hier echt om het mondgevoel en de smaakrijkdom. Het is lastig uit te leggen. Ik zou zeggen je moet het echt beleven en keer gaan doen. je leert enorm veel van zo’n proeverij. Ik ben helemaal geen wijn drinker maar bij een paar had ik echt zoiets van dit wil ik best vaker drinken. We hebben uiteindelijk 6 wijnen geproefd met een lekker hapje erbij. IMAG2574