Dag 31: Appeldessert en Apfelstrudel.

De nieuwe module gaat over Desserts. Vandaag staat in het teken van appels.

we zijn begonnen met het maken van de deeg voor de apfelstrudel . Deze moet namelijk rusten voordat we deze kunnen gebruiken.

Terwel het deeg lag te rusten zijn we aan de slag gegaan met het appeldessert. We waren vandaag met een groep van 4 personen daarom hebben we de taken verdeelt. 2 van ons is begonnen met het snijden van de appel voor de strudel en de appeldessert. Voor de dessert moesten de appels in brunoise gesneden worden dit zijn kleine dobbelsteentjes.  De andere 2 hebben de sloffendeeg gemaakt deze komt op de bodem daarop komt een klein beetje roomspijs. Dit gaat de oven in. Als het uit de oven is moet het goed afkoelen.
Vervolgens hebben we de appelcompote gemaakt deze vulde we in een halve bolvorm mat. Hier bovenop komt de sloffenbodem. Dit gaat de vriezer in zodat het goed bevroren is en kunnen doorhalen.

De appeldessert staat nu in de vriezer dus konden we beginnen met de apfelstrudel deeg uit te rollen. We hebben 2 tafels tegen elkaar geschoven met daar bovenop een kleed. Het kleed werd heel goed bedenkt met bloem. Vervolgens kon het deeg erop deze werd ook weer goed bestrooid met bloem. Anders blijft het deeg behoorlijk plakken. We beginnen met het deeg gelijkmatig uit te rollen. Eenmaal een goede dikte bereidt zijn we over gestapt met het uitrekken van het deeg met de hadden. dit is wel even techniek. Het deeg is nu echt flinterdun. en helemaal over de beide tafels verdeelt. Nu kan de vulling erop en kwam de volgende techniek om de hoek namelijk het rollen van de strudel. Na iedere rol moest je alle bloem wegvegen tussen de lagen. Eenmaal opgerold kon het zo de oven in en heb je een heerlijk verse strudel.

Ik vond dit een hele leuke gezellige drukke dag. Ook was het een bloem rijke dag en zat er van top tot teen onder. En ik was gelukkig niet de enige.
IMG-20140430-WA0029IMG-20140430-WA0036

IMAG2524