challenge cup

 

Deze dag hebben we een wedstrijdje onder elkaar. We moesten een bedrijf verzinnen. Ik heb gekozen om mijn eigen bedrijf onder de loep te nemen. Het was een moeilijke opdracht voor mij omdat ik nog nooit zo heb
gekeken ernaar. Dit voor mij een heel goed leer proces. Heb heel veel geleerd deze dag. Vooral over me zelf en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik moet me zelf meer uitdagen en dat vind ik lastig. Maar daar wordt aan gewerkt. Voor deze dag heb ik mijn taart liefde voor de zomer gemaakt. Een heerlijke Merengue creme met aardbeien fruffi
/jam een een biscuit. het was een behoorlijk vullende taart en een klein puntje is ook echt genoeg. 

DSC_0879

High Tea

soesjes torenHet was alweer de laatste dag met de groep en wat is het jaar snel voorbij gegaan. Ik ga deze mensen zeker missen.
Als afsluiting hebben we voor familie en vrienden een high tea gegeven. De hapjes hebben we uiteraard zelf gemaakt. ‘s ochtends hebben alle voor bereidingen gedaan van wie wat ging maken. Samen met Tim zijn we begonnen met de croquembouche (soesjestoren). De soesjes waren mooi gelukt alleen het garen in de oven vergde iets wat meer tijd dan hadden verwacht. Nadat de soesjes waren afgekoeld hebben we ze gevuld met vanille slagroom. Vervolgens hebben we alle soesjes in de koelkast geplaatst om door te gaan met het tempreren van de pure Chocolade. Om die mooie toren vorm te krijgen hebben we verkeersspion gebruikt. Deze hebben we in folie gewikkeld en daarna hebben we alles soesjes daarop geplakt met de chocolade. Eenmaal alle soesjes erop hebben we hem weer in de koeling geplaatst. Zodat de choco
lade goed kon uitharden en we hem konden lossen van de pion. Eenmaal gelost hebben we er poedersuiker overheen gestrooid en chocolade aardbeien erop gedaan.

Nadat alle hapjes klaar waren. Hebben we deze netje gepresenteerd op de borden en alles klaar gezet en opgeruimd. De gasten arriveerde en hebben  heerlijk gegeten met ze allen. Dit was een hele leuke afsluiting op heel leuk en gezellig jaar. Een jaar om nooit te vergeten!

klas